Kampestensmure

Lad os bygge en smuk og yderst holdbar kampestensmur

Kampestensmure er både dekorative og holdbare. De ældes med ynde og fremgår som en helt naturlig del af det omkringliggende landskab. Udover de klassiske mure omkring kirkegårde og skovarealer, så bliver kampestensmure også mere og mere populære i haver og anlæg.

Et stengærde eller en kampestensmur er et gammelt håndværk, som vores anlægsgartnere har ekspertisen til at opføre. Vi har stor erfaring med at udvælge de helt rigtige sten hvad angår størrelse, farve og funktion. Kruse Anlæg bygger over hele Sjælland.

 

Kampestensmure har mange anvendelsesmuligheder, for eksempel som:

• et gærde rundt om kirkegårde, ejendomme og offentlige anlæg
• et solidt fundament under et stakit eller en hæk
• understøttende stendige på en grund i flere niveauer
• støtte for et hævet terræn, fx med en terrasse
• havedekoration rundt om eksempelvis staudebede.

Vi anvender ofte de danske natursten, som kommer fra marker og grusgrave. Dog har natursten de senere år fået konkurrence fra mange alternative stentyper lige fra tilhuggede natursten til støbte betonsten i forskellige geometriske former. Vi bygger med alle typer sten. Indsæt hyperlink til siden ”støttemure og trapper”

 

Vi mestrer teknikken og skaber flotte kampestensmure

Vi indtænker altid de omkringliggende omgivelser, når vi anlægger en kampestensmur. Det gælder blandt andet afløb og dræn i jorden, som sikrer, at regnvand ikke samler sig ved selve muren og giver fare for jordskred.

Kunsten er at skabe en jævn og fuldstændig solid mur, hvor hver enkelt sten støtter på mindst to underliggende sten. Det er netop stabiliteten, der vil få den til at se smuk og naturlig ud med en flot overflade.

Ingen sten må kunne trækkes ud – de skal sidde helt fast. Samtidig skal muren have en vis højde med en jævn fordeling af sten i bestemte størrelser. Dog må den heller ikke blive for høj, så den taber sin stabilitet. En god tommelfingerregel siger mellem 30 og 100 cm.

 

Kontakt Kruse Anlæg for et uforpligtende tilbud

Kontakt os gerne for gode råd, yderligere information om kampestensmure eller for et uforpligtende tilbud. Vi holder til i Vestsjælland men bygger over hele Sjælland. Kontakt os på telefon 22 644 417 eller pr. mail kontakt@kruseanlæg.dk